Draagzolderconsulent

Nabijheid tot je baby zorgt mee voor een gezonde en veilige hechting. Hierdoor kan je kleintje opgroeien tot een vrolijk en zelfstandig kind, dat de wereld met het nodige (zelf)vertrouwen tegemoet treedt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben Sarah Van San. Orthopedagoge van opleiding, maar ondertussen zelf ook gelukkige draagmama van een geweldige dochter van 2 jaar en 2 toffe pleegzonen.

 

Als orthopedagoge zie ik elke dag hoe onontbeerlijk nabijheid en warmte zijn voor kinderen, om zich tot zelfzekere volwassenen te kunnen ontwikkelen. Ik ontdekte zelf hoe het dragen van je kind de onderlinge band hechter maakt en het ouderschap lichter. Dragen heeft niets te maken met de keuzes die je maakt in je opvoeding, je doet het omdat het de moeilijke momenten makkelijker maakt en de goede momenten nog zoveel mooier!

 

Meer dan 2 jaar later draag ik nog steeds: beter, veiliger en meer doordacht ook (niet alleen mijn eigen dochter, maar ook onze pleegzonen zitten nog graag dichtbij ons op de rug tijdens wandelingen of een uitstapje). Mijn opleidingen draagconsulent bij “Instituut voor hechting” en lesgeefster babymassage, hebben hier toe bijgedragen. En verder probeer ik de nodige bijscholingen te volgen en meer en betere kennis op te bouwen rond ergonomie, dragen en hechting. Voortduren bijscholen en veel lezen zijn niet alleen noodzakelijk als draagconsulent, maar ook leerzaam en het ideale moment om de nodige contacten te leggen.

 

Ik wil met Draagzolder samen met ouders bouwen aan de verbinding tussen kinderen en hun omgeving, met extra aandacht voor een gezond hechtingsproces. Ik geloof dat dragen voor elke ouder en in heel veel verschillende situaties een goede keuze is. Er is zoveel op de markt om ergonomisch te dragen, dat er voor iedereen een draagwijze is die bij jullie past. Ik ga met veel plezier en enthousiasme met jullie op zoek!

 

 

Voor meer informatie of ondersteuning rond dragen en/of hechting kan je steeds bij Draagzolder terecht. Bekijk ook regelmatig onze Facebook pagina voor aanvullende tips, weetjes en interessante links!