Samen sterk

Nabijheid tot je baby zorgt mee voor een gezonde en veilige hechting. Hierdoor kan je kleintje opgroeien tot een vrolijk en zelfstandig kind, dat de wereld met het nodige (zelf)vertrouwen tegemoet treedt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Om dragen voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken vindt Draagzolder het erg belangrijk om met anderen samen te werken. Op deze manier leren niet alleen meer mensen de mogelijkheden van ergonomisch dragen kennen, maar bereiken we ook een ruimer publiek.

 

Zo begeleidt Draagzolder mee de moedergroep van vroedvrouw Dominique Franquet om er de vragen rond ergonomisch dragen te beantwoorden en de deelnemers te laten kennismaken met de vele doeken en ergonomische draagsystemen. En ook bij Geboortehuis Inanna kan je me vinden als ik de mama's en papa's meer kom leren over het dragen van hun kindje.

 

Met webwinkel POEPIDOE is ook een leuke en gezellige samenwerking ontstaan. Waarbij de krachten van ergonomisch dragen en ecologisch (én ergonomisch) luieren gebundeld worden om samen leuke en informatieve “voel”momenten te organiseren voor jonge ouders (in spé). Poepidoe wil vanuit eigen ervaring een praktisch, hip en leuk assortiment luiers met u delen, waarbij ze een persoonlijke service op maat van de klant voorop stellen.

 

Maar ook bij inloopteam “De nieuwe weg” uit Mechelen konden de mama's kennismaken met (ergonomisch) dragen. Zeker bij kwetsbare groepen zijn de positieve effecten van dragen op de hechting extra belangrijk. Daarom wil Draagzolder niet alleen inzetten op het aanspreken van een ruim publiek, maar ook inzetten op zinvolle projecten (dicht bij huis) waarbij we mee het verschil proberen te maken.

 

Via de facebookgroep Draagpraat wil ik ook verder bouwen aan een meer algemene bekendheid van dragen. Mijn fijne collega draagconsulente Maja van Doekenkind heeft deze groep met veel liefde uit de grond gestampt en ik ben erg blij dat ik daar mee deel mag van uitmaken als beheerder. Kom zeker eens een kijkje nemen, deel je liefde voor dragen of stel je vragen een heel breed publiek van dragende ouders: SAMEN over DRAGEN!