Draagzolder

Draagzolder

 

Nabijheid tot je baby zorgt mee voor een gezonde en veilige hechting. Hierdoor kan je kleintje opgroeien tot een vrolijk en zelfstandig kind, dat de wereld met het nodige (zelf)vertrouwen tegemoet treedt.

 

 

 

 

 

De hechting van een kind is steeds een verhaal van vasthouden en loslaten, zowel voor het kind als voor zijn verzorgers. Een veilige hechting zorgt ervoor dat een kind voldoende vertrouwen heeft in de mensen rondom zich. Op die manier kan het kind de wereld verkennen en stap voor stap opgroeien tot een gelukkige volwassene, die vanuit zijn eigen krachten in verbinding kan treden met zijn omgeving. De eerste 2 levensjaren zijn hierbij een kritieke periode. In tegenstelling tot andere soorten beschikt een mensenbaby bij de geboorte over slechts 30% van de uiteindelijke hersenmassa (bij de chimpansee is dit bijvoorbeeld reeds 65%). Hierdoor is er veel ruimte voor de flexibele ontwikkeling van allerlei verschillende functies.

 

Om tot een gezonde ontwikkeling te komen heeft een kind een gezond evenwicht van prikkels en rust nodig. Je kind dus het gevoel geven dat je er voor hem bent, dat je luistert en het begrijpt betekent niet dat je het afhankelijk maakt en verwent, het zorgt er net voor dat je kind het nodige vertrouwen opbouwt om later zelfzeker in het leven te staan.

 

Natuurlijk zijn grenzen belangrijk, maar de eerste levensmaanden is vooral je nabijheid belangrijk om je kind rust te bieden. Door het vast te houden, aan te raken en te liefkozen maakt een kindje belangrijke stoffen aan die zorgen dat het zich geborgen en tevreden voelt. Het kind is rustiger en slaapt beter, waardoor het zich optimaal kan ontwikkelen.

 

 

Behalve onze standaard consulten en workshops wil Draagzolder graag op maat werken. Past je vraag of profiel niet helemaal bij wat we aanbieden, aarzel dan niet om contact op te nemen voor een oplossing op maat. We hechten veel belang aan het individuele verhaal van al onze klanten.